Overtrekmachines

assemblage_overtrekmachineEen overtrekmachine van Mol d’Art koppelt eenvoudig vernuft aan een grote gebruiksvriendelijkheid. Elke enrobeuse wordt in het eigen atelier met de grootste zorg en de beste materialen gebouwd.

Werking

Een geruisloze motor drijft een gevlochten roestvrij metalen band aan die de producten over de hele lengte van de overtrekmachine transporteert.  Die kan met bijgeleverde lampen worden voorverwarmd waardoor overtollige chocolade niet aan de band van de enrobeuse kan blijven kleven.  De band voert de artikels door een traploos enkel of dubbel gordijn van vloeibare getempereerde chocolade.  Na over de gautomatiseerde triltafel te zijn gevoerd, komen de producten op een vel dun perkamentpapier dat automatisch over de aansluitende koelband wordt aangevoerd.  Zo kunnen de overtrokken producten makkelijk met een bijgeleverde opschepplaat van de overtrekmachine naar de koeling worden gebracht.

 

Kostenefficiënte oplossingen op maat van elk atelier

De overtrekmachines moeten worden gecombineerd met een giet- en tempereermachine.  Zo ontstaat een volledig geautomatiseerde overtreklijn met een triltafel, een afblazer en een ontbramer.  Met een extra tempereerketel en een koeltunnel kan elke chocolatier makkelijk een volledig geautomatiseerde overtreklijn of truffellijn bouwen in functie van de specifieke behoeften van zijn bedrijf.  De enrobeuse is standaard leverbaar met een breedte van 18- of 40 cm.