Nauwkeurige temperatuurregeling
De warmtegeleidende eigenschappen van de gebruikte materialen en de perfectionering van warmte-elementen op basis van inductieverwarming, zorgen voor de unieke eigenschappen die kenmerkend zijn voor elke Mol d’Art machine voor het smelten, tempereren of gieten van chocolade.
Elke vormenvulmachine heeft een elektronische temperatuurregeling waarmee de temperatuur tussen 20°- en 50°C tot op een tiende van een graad nauwkeurig kan worden geregeld.
Indirecte verwarming
De chocolade wordt langzaam en gelijkmatig opgewarmd tot de ingestelde temperatuur. Dat gebeurt met een speciaal ontworpen inductieverwarming.
De inductieverwarming produceert warme lucht. Die warme lucht wordt door de warmtegeleidende eigenschappen van het gebruikte materiaal gelijkmatig over de hele oppervlakte van de profielkuip in de wielmachine verdeeld.
Voordelen:
-
Het energieverbruik van de wielmachines blijft laag
-
De chocolade behoudt zijn optimale karakteristieke eigenschappen
De temperatuur en de aroma’s van de gesmolten en getempereerde chocolade kunnen nog beter worden behouden door de machine met het bijgeleverde deksel afgesloten te houden zolang de couverture niet wordt verwerkt.