Nieuws

Duurzaamheid

Duurzaamheid

Om de risico’s waaraan onze werknemers ( kunnen ) worden blootgesteld te beperken, is er een Risico Inventarisatie & Evaluatie – ofwel RI&E – opgesteld, daaruit volgt een rapport én Plan van aanpak.

Onze werknemers worden regelmatig geïnformeerd over – grotere – bewustwording op het gebied van veiligheid;

Wij onthouden ons van zaken doen met bedrijven en / of organisaties die direct of indirect betrokken zijn bij de schending van de universele mensenrechten;

Voor onze thermovormproducten gebruiken wij bij voorkeur mono-materialen die gemakkelijk(er) kunnen worden gerecycled. Waar mogelijk wordt rPET als materiaal ingezet. rPET is een food approved materiaal, 100% recyclebaar en vrijwel oneindig kan worden hergebruikt. Wij volgen zoveel mogelijk nieuwe ontwikkelingen, – trends in de sector, bijv. Bioplastics en Carbon-vrije materialen.

Kunststof productie-uitvallen worden zoveel mogelijk beperkt. Het uitval wordt in ieder geval apart verzameld en geretourneerd naar onze leveranciers voor recycling;

Overige materialen, bijv papier en ijzer, worden zoveel mogelijk apart verzameld en gesorteerd aangeboden;

Voor de verpakking van onze producten gebruiken wij zoveel mogelijk standaard – pallets uit een erkende palletpool. Een circulair proces dat bijdraagt aan een verminderende co2-uitstoot.

Dozen die bij ons worden aangeleverd, worden apart gehouden, gesorteerd en zoveel mogelijk hergebruikt.

Het gehele dak van ons nieuwe pand ( Burelen en thermoforming ) is voorzien van – in totaal 720 – zonnepanelen. Daarnaast is het nieuwe pand voorzien van wand en dakisolatie, Triple glas, een regenwater terugwin installatie en warmtepompen.

Onze fabrieken en burelen zijn in zijn geheel voorzien van LEDverlichting.