Smelten, tempereren en gieten

Omgevingsfactoren beïnvloeden de kwaliteit van couverture

Lucht,  licht  en  temperatuur  kunnen  de  eigenschappen  van  couverture tijdens  het  verwerken  negatief beïnvloeden.  Met deze wetenschap wordt elk  van  onze  machines  bedacht,  ontworpen  en  geproduceerd. Want uw perfecte praline is onze grootste zorg. 

Kwaliteitslabel

Chocolade  smelten,  gieten,  tempereren  en  vormen  tot  een  afgewerkt kwaliteitsproduct,  vraagt  kennis,  ervaring  en  veel  toewijding.  Chocolade is  een  grondstof  met  complexe  eigenschappen  die  tijdens  de  verwerking snel  negatief  beïnvloed  kunnen  worden.   Het  ontwikkelen van  machines die smelten, tempereren en gieten automatiseren, kan dan ook niet zonder een  grondige  kennis  van  de  grondstof  en  van  alle  processen  die  zich tijdens het smelten en tempereren in de chocolade afspelen.

Elke  machine  voor  smelten,  tempereren  en  gieten  van  chocolade  die  het atelier  van  Mol  d’Art  verlaat,  is  dan  ook  gebouwd  met  dezelfde  kennis, ervaring  en  toewijding  die  eigen  is  aan  de  grootste  meesters  in  de chocoladeverwerking.

Door het uitgekiend ontwerp, de vormgeving en duurzaamheid, garanderen de machines van Mol d’Art de hoogste kwaliteit bij het smelten, tempereren en gieten van chocolade.

Machines voor:

Chocolade smelten

Het smelten van chocolade moet langzaam en op lage temperatuur gebeuren. Smeltbakken met indirecte verwarming zorgen ervoor dat chocolade bij lage temperatuur gelijkmatig wordt gesmolten. Als de temperatuur van de chocolade tijdens het smelten te hoog wordt, verdwijnen de aroma’s en wordt de couverture na het opstijven korrelig en mat.

De smeltbakken van Mol d’Art vallen op door hun uitstekende warmtegeleidende eigenschappen en door de stabiliteit van de ingestelde temperaturen. Bovendien verbruiken ze minder energie en zijn ze gebruiksvriendelijker en hygiënischer dan smeltbakken die met warm water werken.

Lees meer.

Chocolade gieten

F0_0244_0000_wielmachine_50kg(1)Machines voor het gieten van chocolade verhogen de productiecapaciteit bij het manueel vullen van chocoladevormen. Gieten of mouleren gebeurt snel en efficiënt door een traploos regelbaar wiel dat de getempereerde chocolade naar een gietmond transporteert. Gietmachines spelen in op de behoefte aan een grotere capaciteit voor het gecombineerd smelten, voorkristalliseren en gieten of mouleren van getempereerde chocolade.

De machines voor het gieten van chocolade werken op basis van indirecte warmte die perfect gelijkmatig over de hele oppervlakte van de kuip wordt verdeeld. Ook hier staat een nauwkeurige temperatuurregeling garant voor een perfect afgewerkt eindproduct.

Lees meer.

Chocolade tempereren

Voor smelten en tempereren in grotere ateliers en in industriële omgevingen, bouwt Mol d’Art smeltketels en automatische tempereermachines met een capaciteit tot 1000 Liter chocolade.

Smeltketels en tempereerketels zorgen voor grote hoeveelheden perfect gesmolten en getempereerde chocolade en worden meestal ingezet voor een permanente aanvoer van getempereerde chocolade naar automatische vormenvulmachines.

Hun onderhoudsvrije en robuuste uitvoering maakt ze tot betrouwbare partners in omgevingen waar de productie in grote mate is geautomatiseerd.

Lees meer.