Op maat van elk atelier
De wiel- of gietmachines vinden in elk atelier makkelijk hun plaats: ze combineren automatisch smelten en tempereren met een mechanisme om manueel vormen te vullen.
Capaciteit in functie van behoefte
De kleinste gietmachine uit de reeks is de gietmachine 15kg. Ze werd speciaal ontwikkeld om tegemoet te komen aan de vraag van ambachtelijke producenten naar een kleine wielmachine voor gebruik als tafelmodel. Door de speciaal ontworpen conische kuip volstaat de beweging van het wiel om de chocolade voldoende om te roeren en de kristallen gelijkmatig te verdelen. Haar unieke eigenschappen en kleine capaciteit maken ze ook bijzonder geschikt voor gebruik in het onderwijs en in banketbakkerijen voor de productie van kleine hoeveelheden chocoladegietwerk.
Semi- en industrieel gebruik
Bij de grotere industriële gietmachines van 50 kg of 100 kg gebeurt het mengen met een traag bewegende dubbele mengarm onderaan in de kuip. Die zorgt voor de beweging die nodig is om het proces van voorkristallisatie in gesmolten chocolade tot een goed einde te brengen.
De wiel- of gietmachine van 50 kg kan eenvoudig worden uitgebreid tot een volledige truffel-, overtrek- of enrobeerlijn voor couverture.
Triltafel
Al onze wielmachines zijn standaard uitgerust met een triltafel, deze zorgt er voor dat de er geen luchtbubbels in de chocolade vormen achterblijven.