Automatische vormenvulmachine

Het gieten van chocolade in pralinevormen mag dan al eenvoudig lijken; het is tijdrovend en vraagt veel vakmanschap.  De automatische vormenvulmachine verhoogt de productiecapaciteit van het atelier en levert elke vorm perfect gevuld en afgestreken af, klaar om te trillen en te koelen.

Werking

De vormenvulmachine wordt gebruikt in combinatie met een mouleer & tempereermachine met een capaciteit van 50 kg chocolade (ref. 9002).  Eens de chocolade in de machine getempereerd of voorgekristalliseerd is, wordt de vormenvulmachine net zoals de overtrekmachine op de wielmachine geplaatst.

De machine heeft een magazijn voor 20 polycarbonaatvormen van 135 x 275 mm of van 175 x 275 mm.  Die worden automatisch tot onder de gietkop gevoerd.  Dat kan op twee manieren.  Een eerste mogelijkheid is om met een druk op het bijhorende voetpedaal telkens een vorm over de machine te vervoeren.  Maar de hele procedure kan ook volautomatisch gebeuren.

Eens de vorm gegoten is, wordt hij automatisch afgestreken.  Als hij uit de vormenvulmachine komt is hij helemaal proper en klaar om getrild te worden.  Daarna kan hij naar de koeling worden gebracht.