Koeltunnel

De koeltunnel wordt gestuurd vanop een centraal overzichtelijk bedieningspaneel
De koeltunnel wordt gestuurd vanop een centraal overzichtelijk bedieningspaneel

De koeltunnel is een machine voor het transporteren en koelen van pralines en voedingsproducten.  In de standaard uitvoering bestaat de machine uit 6 x 2,5 meter delen en is ze 15,2 meter lang, met 13 kappen van 1 meter lengte. 

Centrale bediening

De koeltunnel is eenvoudig te bedienen vanop een centraal bedieningspaneel.  De bediening bestaat uit een hoofdschakelaar, een schakelaar voor het starten en stoppen van de transportband en een schakelaar die het koelsysteem activeert.  Verder herbergt het bedieningspaneel een elektronische digitale thermostaat en een noodstop.

Maximale veiligheid

Naast de noodstop op het centrale bedieningspaneel heeft de machine nog vier andere noodschakelaars: twee aan de ingang en twee aan de uitgang van de koeltunnel.  Als één van de noodstoppen wordt geactiveerd, vallen het koelmechanisme en de transportband onmiddellijk stil.

Regelbare transportband

De transportband is van het type T10, 400 mm en FDA-gekeurd voor gebruik in de voedingsindustrie.  De snelheid is traploos regelbaar tussen 0,5 en 1,5 meter per minuut.    De transportband wordt aangedreven door een elektro  sturing.  Achteraan is de transportband voorzien van een afschraper. 

Afneembare overkapping

De 13 overkappingen van 1 meter lang zijn gemaakt van duurzaam plastisol van 60 mm dik.  Dat zorgt voor een extra goede isolatie en dus een beter rendement. 

Uitgekiende koeling

Het koelsysteem is zo ontworpen dat de producten op de band niet aan een plotse koude worden blootgesteld.  Dat vermijdt dat chocoladeproducten bijvoorbeeld wit zouden gaan uitslaan.  Het koelsysteem bestaat uit een koelgroep en een verdamper.  De gekoelde lucht die uit de verdamper komt, wordt door twee dwarsstroomventilators over de volledige koeltunnel verspreid en zorgt voor een geleidelijke afkoeling. 

Duurzaam en hygiënisch

Het onderstel van de koeltunnel wordt gemaakt met geparelstraald plaatstaal van 2 mm dik. De 1 meter lange afdekkappen zijn gemaakt van vaka S 24 mm; een stevige en makkelijk reinigbare kunststof.

Op maat gemaakte tunnels

Voor specifieke toepassingen kan bij de productie van de koeltunnel van de standaardmaten worden afgeweken.  Voor meer informatie over maatwerk kan u ons altijd vrijblijvend contacteren.